Okul Yönetim Yazılımı

K12NET Okul/Kurs Yönetim Yazılımı

K12NET, Bir okulun ihtiyaç duyabileceği 38 modülü içinde barındırır, tüm modüller birbirleriyle bağlantılıdır.

  1. K12NET’e interneti olan herhangi bir bilgisayardan, herhangi bir yerden ulaşılabilir. K12NET yerden ve zamandan bağımsızdır.
  2. Öğrenci, veli ve öğretmenlerinizi tek tek elle, bir şablon aracılığı ile excelden toplu olarak ya da e-okul aktarımı ile kaydedebilirsiniz. Öğrenciler, veliler, öğretmenler sisteme bir kez kaydedilir, tüm modüllerde bu temel bilgiler kullanılır.
  3. K12NET E-Okul ile senkronizedir. E-Okul aktarımı ile; öğrencilerinizi, velilerinizi, öğrenci ve velilerinizin nüfus bilgilerini, iletişim bilgilerini, kimlik bilgilerini, resimlerini, şubeleri, dersleri, sınav tür ve isimlerini, sınav tarihlerini, sınav puanlarını, günlük devamsızlıkları aktarılabilirsiniz.
  4. E-Okul aktarımlarının çift yönlü olma özelliği vardır. Notlar ve devamsızlıklar çift yönlü olarak hem E-okuldan K12net’e hem de K12Net’ten E-Okula aktarılabilir.
  5. E-Okul’da olmayan ancak uygulamada verdiğiniz dersleri K12Netten tanımlayabilirsiniz.
  6. K12NET ile E-okulda ders saatleriniz farklı bile olsa, dersin kredisi özelliğini kullanarak Milli Eğitimin not hesaplama standartlarını sorunsuz sağlayabilirsiniz.
  7. Türkiye’de eğitim şube esaslı olmasına rağmen, öğrencilerinizi kur yapabilir, her kura farklı öğretmenler atayabilirsiniz. Öğretmenlerin her kura verdikleri ders notları ise e-okula aktarılırken şube esasına göre yapılır.
  8. Geçmiş yılların misafir öğrencileri, geçmiş yılların asil öğrencileri, şimdiki zaman ve gelecek öğretim yılının misafir ve asil öğrencilerini, öğrenci havuzunda tutarak okulunuzun veri tabanını yıllar içerisinde büyümesini sağlayabilirsiniz.
  9. Liste sihirbazı aracılığı ile girdiğiniz tüm verilerin liste ve raporlarını alabilirsiniz. Dilediğiniz zaman öğrencilerinizin ve velilerinizin iletişim bilgileri (cep telefonu, e-posta adresi gibi), adres bilgisi, kullanıcı adı ve parolası gibi bilgileri bir doküman olarak alabilirsiniz.
  10. Kayıt ettiğiniz her öğrencinin, her velinin, her öğretmenin, her personelin anında kullanıcı adı ve parolası oluşmaktadır. Öğrenciler; öğrenci portalından, veliler; veli portalından, öğretmenler; öğretmen portalından, personeller; personel portalından kendileri ile ilgili bilgilere ulaşabilir, yetkileri doğrultusunda gerekli işlemleri yapabilirler.
  11. Kurumunuzda birden fazla öğrencisi olan velilerinizin tek bir şifre ile öğrencilerini görebilmesini sağlayabilirsiniz.
  12. Personel, öğretmen, veli olan çalışanlarınız tek bir şifre ile izlemek istedikleri portala yönlenebilirler.
  13. Öğrenci, veli, öğretmen ve personellerinize, standart ya da kendinizin istediği bir içerikte mektup hazırlayarak şifrelerini mektup ile ya da cep telefonlarına SMS atarak bildirebilirsiniz.
  14. Öğrenci ve personellerinizin resimlerini; tek tek, toplu olarak ya da e-okuldan aktararak sisteme yükleyebilirsiniz.
  15. Kurumunuza görüşmeye gelen misafir öğrencilerin ön kayıt bilgisini tutabilirsiniz. Öğrencinin hangi tarihte geldiği, yapılan görüşmenin içeriği, belirlenen ücret gibi bilgileri takip edebilirsiniz.
  16. Öğrencilerinize Öğrenci Belgesi, transkript, ara karne, dönem sonu karnesi, yorum karnesi gibi belgeleri verebilirsiniz.
  17. Bir ana ders ve onların alt derslerini tanımlayıp, alt derslere farklı oranlarda ağırlık verip, buna göre ana dersin puanını hesaplayabilirsiniz.
  18. Sistemde hazır olan şube-öğretmen-ders-dersin saat bilgilerini kullanarak ders dağıtım programı yapabilir, öğretmenlere ayrı ayrı ders programlarını çıktı olarak ya da bütün şube ve öğretmenlerin ders programını çarşaf liste olarak sunabilirsiniz.
  19. Sisteme işlenen öğretmen ve şube ders programları, aynı anda öğrenci/veli ve öğretmen portallarında yayına hazır hale gelir.
  20. Öğrenci, öğretmen, şube, ders, sınav türü ve sınav isimleri bölümlerine konulan sihirbazlarla, bir sonraki yıla aktarıp, geçiş işlemlerini çok kolay yerine getirebilirsiniz.

K12Net Personel İşlemleri Modülü

  1. Personellerinizi kaydedebilir, birden fazla müdürlüğünüz var ise personellerinizi belirlediğiniz okullarınızda görevlendirebilirsiniz.
  2. K12Nette her iş biriminin kendine özel yetkileri vardır. Sistemin standart yetkilerini kullanabilir ya da bu yetkileri kurumunuza özel hale getirebilirsiniz. İş birimine ait personellerinizin görmesini istemediğiniz ekranlar var ise bunları yetkilendirme ile kapatabilir, göremediği ekranları görebilmesini sağlayabilirsiniz.
  3. Birimlere ya da kişiye, öğrenciye, veliye, personellerinize, belirli bir iş birimine ait personellerinize özel yetkilendirmeler yapabilirsiniz.
  4. Personel liste sihirbazı ile personellerinize yönelik tüm bilgileri liste, ve rapor haline getirebilirsiniz.
  5. Personellerinizin nüfus, iletişim, eğitim bilgilerini ve fotoğraflarını sisteme kolaylıkla kayıt edebilirsiniz.
  6. Personellerinizin fotoğraflarını sisteme tek tek yükleyebileceğiniz gibi toplu olarak da yükleyebilirsiniz.
  7. Sisteme kayıt ettiğiniz personellerinizin toplu bir biçimde istenilen kriterlerde (Örneğin iş birimi eğitim öğretim olanların listesi) excel olarak dokümanını elde edebilirsiniz.
  8. Öğretmenlerinizin ders programlarını her öğretmeniniz için tek ya da toplu olarak çıktı alabilirsiniz.
  9. Personellerinize yönelik fotoğraflı personel listesi elde edebilirsiniz.
  10. Personellerinizin sisteme giriş yapacağı kullanıcı hesap bilgilerini tek bir tıkla cep telefonlarına SMS aracılığı ile ulaştırabilirsiniz.
  11. Personellerinize sadece görevli olduğu okullarda görevlendirme vererek sadece görevlendirme vermiş olduğunuz okula yönelik bilgileri görebilmesini sağlayabilirsiniz.
  12. Personellerinizin kullanıcı hesap bilgilerini SMS aracılığı ile gönderebileceğiniz gibi sistem üzerinden alacağınız personel mektuplarını(Personellerinizin kullanıcı hesap bilgilerinin yer aldığı doküman) personellerinize imza karşılığı dağıtabilirsiniz.

K12NET Mesajlar Modülü

  1. 3’ü ücretsiz olmak üzere 4 türde (ekran mesajı, duyuru, e-mail, sms) mesaj gönderimi sağlayabilirsiniz.
  2. Tek bir tıkla, bir şubenin, bir sınıf seviyesinin, bir okulun, hatta genel müdürlüğünüze bağlı tüm okulların öğrenci, öğretmen, velilerine mesaj gönderebilirsiniz.
  3. “Mayıs ayı ile Ağustos ayında okulumuzu ziyaret etmiş, 6 sınıf misafir öğrenciler” ya da “Salı günü 10 saatte dersi olan Türkçe öğretmenleri “gibi en karmaşık mesaj versiyonlarını kolaylıkla yerine getirebilirsiniz.
  4. Sınav sonuçları, devamsızlık, gecikmiş ödemeler, doğum günü kutlamaları gibi bilgileri sms olarak velilerinize gönderebilirsiniz.
  5. Mesajlarınızı şimdi hazırlayıp, sonradan gönderilmesini sağlayabilirsiniz, duyuruların başlangıç ve bitiş tarihlerini girerek, her zaman en güncel duyurular listesini oluşturabilirsiniz.
  6. Gönderilen mesajların okunup okunmadığı bilgisini edinebilirsiniz. Bunların excell olarak raporlanmasını sağlayabilirsiniz.
  7. “Okul Mesajlaşma Listesi” ile okulunuzdaki mesaj trafiğinin kontrolünü sağlayabilirsiniz.
  8. Şube-kulüp dışında küçük gruplar oluşturup, bu grubun öğrencilerine velilerine bir hamlede mesaj gönderebilirsiniz.
  9. Okulda bulunan öğrencilerden, velilerden karışık bir topluluk oluşturup bu topluluğa tek tuş ile mesaj gönderebilirsiniz.

K12NET Davranış Modülü

  1. Gözlemlenebilen her durumu davranış modülünde kullanabilirsiniz.
  2. Bir davranışı bir kez ya da çok kez gözlemleyerek puanlayabilirsiniz.
  3. Puanlayacak zümre, öğretmen ve kişileri belirlemede esnek yetki yapısını kullanabilirsiniz.
  4. Bir davranış setini farklı zamanlarda uygulayarak, öğrencilerin gelişimlerini süreç içerisinde izleyebilirsiniz.
  5. Davranış setlerinde her bir maddeye puan vererek her bir davranışı ölçebileceğiniz gibi o davranış setinin toplam puanını bulabilirsiniz.
  6. Birbirinden farklı davranış setlerini ilişkilendirerek, farklı davranış setlerini puanlayabilirsiniz.
  7. K12Nette çeşitli davranış formları (Disiplin Notu, Sınıf Rehber Öğretmen Görüşü, Olumsuz davranışlar gibi) oluşturabilir. Bu davranışlara göre öğrencilerinizi puanlayabilirsiniz.
  8. Disiplin Notu, Rehber Öğretmen Görüşü bilgilerini Ara karne ile alabilirsiniz.
  9. Davranış Değerlendirme Modülünü kullanarak belirleyeceğiniz davranış setlerinden öğrenciye özel bir karne (Yorum Karnesi) verebilirsiniz.
  10. Anaokulu öğrencilerinize özel karne düzenleyebilirsiniz.

K12NET Muhasebe Modülü

  1. K12NET Muhasebe modülü, ön muhasebe niteliğindedir. Ücretleri tahsis edeceğiniz mali hesaplarınızı tanımlayarak, hangi mali hesaba ne kadar hareket olacağını belirleyebilirsiniz.
  2. Ücret kalemlerinizi ve indirim kalemlerinizi belirleyerek yapacağınız işlemleri standart altına alabilirsiniz.
  3. Öğrencilerinizin kayıt sözleşmelerini yapıp, alınan kayda dair kurumunuza özel Kayıt Zarfı verebilir, ödemeler ile ilgili senetlerinizi ayarlayabilirsiniz.
  4. Öğrencilerinize yapmış olduğunuz sözleşmelerdeki taksit planlarına bağlı olarak ödemeleri alabilirsiniz. Alınan ödemeye dair fatura ve makbuz kesebilirsiniz.
  5. Belirli bir tarih aralığındaki tahsilatlarınıza ait rapor ve analizleri elde edebilirsiniz.
  6. Belirli bir tarih aralığındaki Beklenen ödemelerinizi görebilirsiniz.
  7. Belirli bir tarihten önceki gecikmiş ödemelerinize ait raporlar alabilir, geciken ödemeye yönelik öğrencilerinize, velilerinize bilgilendirme mesajı gönderebilirsiniz.
  8. Personelleriniz için sözleşme düzenleyebilir, maaş ödemelerini kayıt altına alabilirsiniz.
  9. Öğrenci dışında gelirlerinizi sisteme işleyebilir, gider kalemlerinizi belirleyerek giderlerinizi belirleyebilirsiniz.
  10. Hesaplar arasında virman yapabilir, mali hesaplardaki tüm hareketleri izleyebilirsiniz.
  11. Tek sayfada kurumun tüm durumunu ortaya koyan Kurucu raporunu bir tıkla elde edebilirsiniz.

K12NET Ölçme Değerlendirme Modülü 

  1. Öğrencilerinizi kendi sınıf seviyelerinde, farklı sınıf seviyelerinde, farklı müdürlüklerde karıştırarak sınav oturma planları yapabilirsiniz.
  2. Sınavlarınıza Oturma Kaydı yapıp, Öğrencilerinize resimli/resimsiz Sınav Giriş Belgesi verebilirsiniz.
  3. Oturma Kaydı ile resimli/resimsiz Oda Oturma Planı listesi alabilir, sınavın yapılacağı odalardan sorumlu personellerinize verebilirsiniz.
  4. Optik kâğıtlarla sınav yapıyorsanız, öğrenci ismi, numarası, TC’si gibi alanları otomatik olarak kodlatarak, sınavdan önce öğrenci ismine özel, sınav kâğıdı basabilirsiniz.
  5. TEOG, YGS, LYS, KPSS,ÜDS gibi ulusal sınavları tanımlayıp puan hesaplamaları yapabilir ya da kurumunuza özel bir sınavı, kendi istediğiniz bölüm ve ders isimleriyle tanımlayabilirsiniz.
  6. Nasıl bir sınav tanımlarsanız aynı tanımladığınız sınav doğrultusunda jenerik karne alır, karnede yer alan sınav bilgilerini e-posta ya da SMS yoluyla velilerinize duyurabilirsiniz.
  7. Çoktan seçmeli ya da açık uçlu sınavlarınızı kazanım esaslı yapabilir, bu sınavlara ait çeşitli sonuç listeleri ve karneler alabilir, tanımlamış olduğunuz kazanımlara göre öğrencinin hangi konuda başarılı, hangi konuda eksikleri olduğunu gözlemleyebilirsiniz.
  8. Kazanım esasına göre öğrencinin başarısını belirleyebildiğiniz gibi bir şubenin ya da bir sınıf seviyesinin başarısını da nokta tayini tespit edebilirsiniz.
  9. Kazanım esaslı sınavlarda bir konuda belirli bir yüzdelik dilimin altında kalan öğrencilerinizi tespit edip bu öğrencilere özel etüt düzenleyebilirsiniz.
  10. Oturma Kaydı olan öğrencilerinize veya velilerine içeriğini kendinizin belirleyeceği bir mesaj gönderebilirsiniz.
  11. Oturma Kaydı ekranında bulunan Mesaj Sihirbazı ile öğrencinin aldığı puana ya da bir ders başarısına göre, jenerik karnedeki yorum bölümüne ya da SMS yoluyla öğrenciye özel mesaj gönderebilirsiniz.
  12. Sınava kayılmayan öğrencilerinizin listesini alabilirsiniz.
  13. Ortak Klasik Sınavlar (yarısı klasik-yarısı çoktan seçmeli, tamamı klasik veya tamamı çoktan seçmeli olmak üzere) yapabilirsiniz.
  14. Okulunuzun bursluluk sınavları için farklı yerlere stant kurabilir, buralarda misafir öğrencilerinizi kaydedip, sınavda oturacağı yeri belirler ve sınav giriş belgesini bastırabilirsiniz. Her şey internet üzerinden eş zamanlı yürütüldüğü için aynı anda bir başka görevli de bir başka misafir öğrencinin sınav başvurusunu kabul edebilir.
  15. Okulunuzun bursluluk sınavları için kontenjanınızın bir kısmını da internet üzerinden başvuru olarak ayırabilirsiniz. Öğrenciler internet üzerinden sınav başvurularını yapabilirler.
  16. Öğrencilerinize 4 çeşit ödev verebilirsiniz. Düz bir metni yönerge olarak yazabilir, ekteki pdf,Word, excel dokümanını, ya da ekteki sınavı online sınav olarak atayabilirsiniz. İstediğiniz bir adresteki linki, ödev olarak öğrenci portallarına gönderebilirsiniz.
  17. Velilerin çok sıklıkla çocuklarına sorduğu “Çocuğun ödevin var mı, ödevinin son tarihi ne zaman bitiyor, ödevini yaptın mı yapmadın mı? Sorularına öğrenci, veli portallarından cevap bulabilirsiniz.
  18. Öğretmenlerin ödev trafiğini izleyebilir, hangi dersten hangi öğretmenlerin ödev verdiğini görebilir, ödev ile ilgili rapor ve analizlere ulaşabilirsiniz.
  19. Öğretmenleriniz 10 saniye içinde atadığı ödevleri, 10 saniye içinde kontrol edebilir, kontrol edilen ödevler, anında öğrenci/veli portallarında analizlere dönüşür.
  20. Kazanımlı sınav sonuçlarına göre başarı yüzdesinin altında kalan öğrencilere otomatik etüt ataması yapabilirsiniz.

K12NET Rehberlik Modülü   

  1. Sisteminize kayıtlı asil öğrencileriniz ile yaptığınız rehberlik görüşmelerini kayıt altına alabilir, yapılan görüşmeleri ve öğrencinizin problemlerine ait görüşmeleri yıllar boyunca takip edebilirsiniz.
  2. Türkiye’de standardize edilmiş rehberlik /test ve envanterlerini kullanabilirsiniz. Bunların değerlendirilmesi için istediğiniz optik kâğıdı, istediğiniz, optik makineyi kullanabilirsiniz
  3. Öğrenci, veli ve personellerinize yönelik, optik kağıtlardan ya da online yöntemle anket düzenleyebilir, sonuç ve analizlerini anında alabilirsiniz.

K12NET Etüt Modülü   

  1. Öğrencilerinize 3 tip etüt verebilirsiniz. 1-Öğrenci kendisi talep eder, 2- Bir sınav sonucunda bir konuda eksikliği olan öğrencileri sistem otomatik bulur, sadece o öğrencilere o kazanımın anlatıldığı bir etüt uygulanır. 3- Okulunuzun, öğretmenlerinizin uygun etüt saatlerini ve kurumunuzun uygun gördüğü kısıtlamaları girerek öğrenci ve velilerin internet üzerinden etüt almalarını sağlayabilirsiniz.
  2. Etüt kısıtlamalar ile bütün öğrencilere adaletle etüt dağıtımı yapabilirsiniz. “Bizim kurumumuzda bir öğrenci haftada 5 peryot etüt alabilir, üst üste en fazla iki peryot alabilir, ödevini yapmayan öğrenciler 2 hafta etüt alamaz” gibi kurallar belirleyerek her öğrenciye aynı mesafede ve adaletle yaklaşmış olursunuz.
  3. Etüt programı, okulun/öğretmenlerin ders programı ile uyumlu olduğu için öğretmenlerin ve öğrencilerin uygun etüt saatlerini, okul ders programından haberdar olarak düzenleyebilirsiniz.
  4. Etüt davetlerini ve etüt devamsızlıklarını SMS olarak gönderebilirsiniz.

K12NET Günlük ve Ders Devamsızlığı    

  1. Öğrencilerinizin günlük ve ders devamsızlıklarını kayıt altına alabilirsiniz.
  2. Devamsızlık türlerini ve ağırlıklarını istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz
  3. Devamsızlık ile ilgili liste ve analizlere anında ulaşabilirsiniz.
  4. Öğrenci ve velilerinizin devamsızlıklarını SMS olarak iletebilirsiniz.
  5. Ders devamsızlığını, kendiniz kural koyarak günlük devamsızlığa da çevirebilirsiniz.

K12NET Ajanda Modülü  

  1. Ajanda modülünü kullanarak; öğrencilerinize, velilerinize ve personellerinize yönelik, etkinlik, günlük ve görev ataması yapabilirsiniz.
  2. Çok kolay bir yöntemle ajanda maddelerini, kişilere, şubelere, sınıf seviyelerine atabilirsiniz.
  3. Bugünden tüm yılı planlayarak ilgili zamanda en güncel ajandanın portallarda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.
  4. Öğretmenlerin, öğrencileri için girdikleri günlük (yorumları) şube rehber öğretmenler toplantısında kaynak olarak kullanabilirsiniz.
  5. İletişim güncesi ile tüm etkinliklerinizi, duyuru ve mesajlarınızı karne gibi çıkarıp belli aralıklarla velilerinize bülten olarak gönderebilirsiniz.

K12NET Kulüpler Modülü  

  1. Kulüpler modülünü kullanarak; okulunuzdaki kulüpleri tanımlayabilir, öğrencilerinizi kulüplere atayabilirsiniz.
  2. Öğretim yılı başında öğrenci/velilerin kendi portallarından kulüpleri tercih etmesi istenebilir, süre bitiminde tek bir butona basarak mümkünse tüm öğrencileri, birinci tercihe, olmazsa ikincisine, olmazsa üçüncüsüne, olmazsa dördüncüsüne yerleşmesini sağlayabilirler. Bu dağıtım işlemi saniyeler içerisinde yerine getirebilirsiniz.

K12NET Sağlık Modülü  

  1. Öğrencinize yönelik bir sağlık kartı oluşturabilir, revirinize ne sıklıkla geldiğini, ne tür şikâyetleri olduğunu, uygulanan tedavileri kayıt altına alabilirsiniz.
  2. Öğrencinizin gelişim sürecinin takibi için boy, kilo ölçümü gibi taramalar yapabilirsiniz.
  3. Öğrenci boy ve kilolarını girerek, yaşlarına göre beden kitle indekslerini hesaplayıp, beden kitle analizlerine ulaşabilirsiniz.

K12NET Servis Modülü  

  1. Servisleri, güzergâhları ve güzergâhlarda seyahat eden öğrencileri kaydedebilirsiniz.
  2. Tek bir tuşla istenilen güzergâhta seyahat eden öğrencilerin velilerine SMS gönderebilirsiniz.
Türkiye

ATLAS EĞİTİM YAZILIMLARI
Hacettepe Teknokent 1.Arge Binası No:25 Beytepe 06800 Ankara – TURKEY

Tel:+90 312 299 2313
E-Mail: [email protected]

United States

K12NET, LLC
28610 Hwy 290, F09 #158 Cypress, TX 77433

Tel: 713-412-7558
E-Mail: [email protected]

Palestine

K12NET Palestine LLC
Al-Irsal Street, Opposite Palestine Tower New Man Building 6th Floor, Office 607. Ramallah

Tel: +970 599 950 060
E-Mail: [email protected]

United Arab Emirates

NOVELTY TECHNOLOGIES
The One Tower, Office 3926, Sheikh Zayed Road Barsha Heights – Dubai United Arab Emirates

Tel:+971 4 246 2871
E-Mail: [email protected]